Gezond aan Zee Blog

Avonturen uit Kantoor

Verbeteren Website!

Helaas is onze website niet optimaal, we zijn ermee bezig! Binnenkort hopen we dit probleem te hebben opgelost. Excuses voor het ongemak. Vriendelijke groet, het team van Gezond aan Zee.

Vlaggetjesdag 2022

Met 75-jarige lustrum van Vlaggetjesdag heb ik, Fenke, met de Scheveningse Roeivereniging mogen mee roeien tijdens het  Admiraalvaren in de haven van Scheveningen. Daarbij een mooie blik vanaf het water naar Gezond aan Zee. Na het groeten een heerlijke Hollandse Nieuwe gekregen bij de Jachtclub.  Naast het werken bij Gezond aan Zee is het ook heerlijk om zo op de zee te sporten.

Sta voor je gezondheid!

Marina Firnhaber: „Heeft een passie voor natuur en buiten actief zijn. Wil graag mensen helpen om het beste versie van zichzelf te kunnen vinden, en het leven complet te kunnen genieten”

In verband met mijn studie in „Health Promotion and Behavior Change”, een psychologie master aan de Universiteit van Amsterdam, loop ik bij Gezond aan Zee een afstudeerstage. De missie van deze stage is het om een programma op te zetten dat gezond leven bevordert door eenvoudige aanpassingen in het dagelijks leven. – Sta voor je gezondheid!

Nieuwe collega

FAAM Health is de praktijk voor fysiotherapie, handtherapie, manuele therapie en lichaamsgericht coaching van Fenke Aarsbergen en Arjan Mulder.

Het FAAM team is per 1 juni 2022 versterkt met Pascal Hagemeijer, die de plaats van Guus Broekman heeft overgenomen.

Fenke, Arjan en Kiki en Pascal hebben alle vier een hun eigen specialisme binnen het bewegingsstelsel.

Zij werken met plezier en als geolied team samen aan een optimale behandeling voor u.

Northsea Watermen Challenge 2016

Zaterdag 1 oktober 2016 organiseert Gezond Aan Zee Outdoor in samenwerking met Surfles.nl de tweede Northsea Watermen Challenge! Een wedstrijd waarbij zowel de zee als het strand getrotseerd moeten worden!

Deze challenge zal worden opgesplitst in drie onderdelen, namelijk de sprint (individueel), de long (individueel) en de team challenge. Aan het einde zullen zowel de ultieme waterman en waterwoman als het ultieme watermen team gekroond worden.

Info:

Sprint (individueel): 250 meter zwemmen, 1000 meter peddelen en 3000 meter hardlopen

Long (individueel): 1000 meter zwemmen, 2000 meter peddelen en 3000 meter hardlopen

Team: 1700 meter zwemmen, 2500 meter peddelen en 5000 meter hardlopen

Kosten:

Individueel 15 euro
Team 45 euro per team

Schrijf je in door te mailen naar: outdoor@gezondaanzee.nl

blogruurd

 

Voedingsuitdagingen

Als de (sport)diëtist van Gezond aan Zee houd ik me het meest bezig met twee soorten ‘voedingsuitdagingen’ waarmee iemand bij me komt:
Eén: Hoe kan mijn voeding mij helpen bij mijn sportprestaties, en Twee: Ik wil afvallen of aankomen.

‘Hoe kan ik optimaal presteren in mijn sport en hoe kan voeding daaraan bijdragen?’

Ben je het eerste type: de sporter, dan ben je bij GaZ aan het goede adres. Mijn voedingsadvies en de daarbij behorende coaching voor sporters, heeft maar één doel: alles om je prestaties te verbeteren en je streefgewicht (vetpercentage) te bereiken of te behouden. Ik bereken hoeveel energie (lees: calorieën) je nodig hebt en in hoe verre dat koolhydraten of juist eiwitten moeten zijn. Je wordt gemeten (waarbij het vetpercentage het meest interessant is), stel het voedingsplan bij waar nodig en houd je nauwlettend in de gaten. Daarnaast hebben we bij GaZ een ring van vakmensen, van sportpsycholoog tot fysiotherapeut, om je volledig te kunnen begeleiden bij verbetering en herstel. Dit maakt dat mijn voedingsadvies nooit op zichzelf staat.

‘Gewoon minder eten’ , was het maar zo makkelijk!

Voor mensen die willen afvallen of aankomen, ben ik gedurende een bepaalde periode je persoonlijke coach om je te leren wat je het beste kunt eten in jouw situatie en waarom dat zo is. Naast het voedingsadvies is het vooral belangrijk dat jij dit gaat volhouden en dan hebben we het over een gedragsverandering. Daar help ik je bij! Heb je last van een eetstoornis of neemt voeding een te grote rol in je leven in, dan kunnen we samen ook een eind komen.  Ik sta in nauw contact met (psychologische) specialisten, mocht dat nodig zijn.

Bij Gezond aan Zee hebben we de filosofie om jou te leren zelf de goede keuzes te maken. Doelgericht en soms net even anders.

Judith
(Sport)diëtist / voedingscoach

 

2016-06-05 hardlopen meijendel

Er is meer dan zitten en staan!

Eten, werken, computeren, autorijden, lezen, tv kijken… allemaal activiteiten die we graag zittend doen. Velen van ons zitten meer op een dag dan dat we lopen. Kan een lichaam dit aan? Vaak niet, en daarom zijn er ook zo ontzettend veel mensen die klachten krijgen door dat vele zitten.

Wat dan? Minder zitten? Dat is vaak geen optie. Goed rechtop zitten in een juiste ergonomische stoel? Heel goed, maar nog steeds erg passief. De kookwekker zetten en afwisselen met stukjes lopen? Ja graag, want een beetje doorbloeding kunnen die arme structuren in je lichaam wel gebruiken na die grote belastingen die ze maar vol moeten houden. Oefeningen doen om je lijf sterker te maken? Ja, ook heel graag, je lijf zal het dan langer vol kunnen houden om op een juiste manier te zitten op je stoel.

Maar is er eigenlijk wel een “juiste” manier van zitten? En is het eigenlijk wel het beste voor je lichaam om op een stoel te zitten? Wat als we die stoel nou eens weg doen?
Laten we het samen ondervinden, ga eens zitten op de grond. Doe het eens, nu, terwijl je verder leest.

Wat merk je na een tijdje?
Ik merk dat ik voortdurend ga verzitten en steeds een andere houding zoek.
Ik merk dat mijn spieren moeten werken.
Ik merk dat het me meer energie kost dan het zitten op een stoel.
Ik merk dat sommige lichaamsdelen moe worden.

Ah fijn! De doorbloeding en het sterker worden van je lichaam gebeurt zo al vanzelf. Geen oefeningen die je moet doen en je kookwekker is niet meer nodig. Gewoon zitten op de grond en steeds van houding wisselen is al genoeg!
Zouden we zo heel veel “zitklachten” kunnen voorkomen? Wie weet!

Kantoren zonder stoelen? Ja! Lekker alles op de grond. Stoelen je huis uit? Less is more… Schoolklassen waarbij kinderen gewoon op de grond zitten en lekker kunnen bewegen! Auto’s zonder stoelen? Hmmm, dat wordt interessant…

Misschien moeten we ons gewoon af en toe bedenken dat er meer rustposities zijn dan zitten, staan en liggen. En dan lekker veel afwisselen!
Voor inspiratie: Antropoloog Gordon Hewes heeft verschillende rusthoudingen van over de hele wereld in kaart gebracht, zie afbeelding.

Gebruikte bron:
https://nutritiousmovement.com/thinking-outside-the-classroom-chair/

Linde Logtenberg
Fysiotherapeut

thinking outside the chair2