Physical Rehabilitation Training

Wat is jouw beweegreden?


Physical Rehabilitation Training ® is een specialisatie na de normale opleiding fysiotherapie. Trainer Ruurd Mosterd bij Gezond aan Zee heeft deze specialisatie gevolgd.

In de Physical Rehabilitation Training ® gaat het er om de belastbaarheid van de sporter(ster) weer terug te brengen naar het niveau van voor de blessure of liever zelfs hoger. Belastbaarheid verhogen is altijd het hoofddoel van de behandeling.

Om je belastbaarheid werkelijk te verhogen staat ons alleen de actieve therapie en revalidatie ter beschikking. Passieve maatregelen kunnen in uitzonderlijke gevallen, als begeleiding van de therapie gezien worden, maar zullen nooit in staat zijn je effectieve belastbaarheid naar een hoger niveau te brengen.

Als sporter mag je nooit afhankelijk worden van de handen van de therapeut, maar moet je onafhankelijk, door gerichte training, je eigen belastbaarheid en daarmee functie, kunnen bepalen. De fysiotherapeuten van Gezond aan Zee zullen hierbij voor de adequate begeleiding zorgen. Hierdoor wordt op een verantwoorde manier sportbeoefening weer mogelijk en zal ook preventie op lange termijn worden bereikt, eventueel in samenspraak met trainers.

De Physical Rehabilitation Trainer ® is internationaal erkend door de World Association of Rehabilitation Training (WART), en geaccrediteerd door de AASPTT.

Onze beweegreden ben jij!

Terug naar Fysiotherapie