Manuele therapie

Wat is jouw beweegreden?


FAAM Health, de praktijk van Fenke Aarsbergen en Arjan Mulder. Hun team wordt aangevuld met Guus Broekman. Alle drie hebben ze hun eigen specifieke aandachtsgebied binnen het bewegingsstelsel en werken al jaren met veel plezier samen.n.

Bij klachten aan heupen, rug, nek, schouders en hoofdpijn die te gerelateerd zijn aan dagelijkse bezigheden zoals werk, sport of hobby is het verstandig om een manueel therapeut raad te plegen.

Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut m.n. op het gebied van rug, nek en schouders. Hierdoor kan er een gerichte diagnose worden gesteld en kan de manueel therapeut met specifieke mobilisatie technieken het natuurlijk herstel bevorderen. De meest bekende mobilisatie techniek is de manipulatie waardoor er met een versnelde mobilisatie techniek een blokkade (meestal in het gewricht tussen wervels of wervel en rib) word doorbroken. Vaak gaat dit gepaard met het geluid van een “ krak” of knak”.

Naast mobilisatie technieken geeft de manueel therapeut net als de fysiotherapeut gerichte oefening, houding en beweeg advies om een optimale situatie te creëren voor het natuurlijk herstel proces.

Arjan Mulder is een ervaren manueel therapeut met een technische en holistische aanpak

Arjan Mulder, arjan@gezondaanzee.nl, 06 – 45796017