Natuurlijk bewegen

Je bent hoe je beweegt


Iedereen weet dat je gezond moet eten. Je lichaam heeft vitamines en mineralen nodig om gezond te zijn. Het is minder bekend dat gezond bewegen net zo belangrijk is. Alle cellen in je lijf moeten bewogen worden om gezond te zijn.

Fietsen is geen zwemmen, wandelen is geen dansen en voetballen is geen hardlopen. Voor je lichaam is elke beweging weer anders. Al je cellen passen zich continu aan aan hoe jij beweegt. Deze aanpassingen zijn niet altijd positief voor je lichaam. Je spieren, pezen, botten, bloedvaten en zenuwen veranderen van vorm en structuur. We zijn niet gemaakt om eindeloos op een stoel te zitten, je bovenlijf niet echt te gebruiken en 3 keer in de week een uurtje te sporten. De aanpassingen van onze structuren aan onze moderne gewoontes werken door in ons hele lijf. Je lichaam heeft zich op een gekke manier aangepast en er ontstaan allerlei klachten. Deze klachten lijken vaak bij het leven te horen maar zijn een direct logisch gevolg op jouw verkeerd bewegen.

Onze moderne spierlengtes beperken de mobiliteit van onze gewrichten waardoor het eigenlijk heel logisch is dat we artrose krijgen. Onze bilspieren hoeven niet meer echt te werken waardoor ons looppatroon veranderd en we onze knieen overbelasten. Onze bovenrug zakt in doordat we weinig ons bovenlijf ├ęcht gebruiken. Botontkalking neemt in grote mate toe omdat we onze botten niet de prikkel geven om sterker te worden. Onze spierlengtes dwingen ons in een gekke houding waardoor onze gewrichten het ontzettend zwaar hebben. Onze bekkenbodem kan moeilijk werken omdat we nooit meer dieper hurken dan kniehoogte. Onze bloedvaten worden stijf doordat we het grootste gedeelte van de dag weinig bewegen, wanneer we dan in de sportschool ons bloed wel laten rondpompen hebben je bloedvaten hier moeite mee.

Ben jij nieuwsgierig hoe jouw lichaam is gevormd door jouw bewegen? En hoe dit invloed heeft op jouw lichaam en eventuele klachten?

Dat is echt leuk om te weten, want:

Je kan jouw structuren weer de juiste beweegprikkels geven. Je lichaam kan zich dan positief vormen zodat je vanuit de basis weer een gezond en sterk lijf krijgt!

Maak een afspraak, dan gaan we aan de slag!

Of boek mij voor:

  • Het inrichten van gezonde werkplekken
  • Inspirerende beweeglezingen
  • Workshops met verschillende beweegthema’s

Linde Logtenberg

06-44062986

www.natuurlijkgezond.net

info@natuurlijkgezond.net

Volg mijn Facebook en Instagram voor inspiratie over gezond bewegen.