Manuele therapie


Bij klachten aan heupen, rug, nek, schouders en hoofdpijn die te gerelateerd zijn aan dagelijkse bezigheden zoals werk, sport of hobby is het verstandig om een manueel therapeut raad te plegen.

Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut m.n. op het gebied van Rug, nek en schouders. Hierdoor kan er een gerichte diagnose worden gesteld en kan de manueel therapeut met specifieke mobilisatie technieken het natuurlijk herstel bevorderen. De meest bekende mobilisatie techniek  is de manipulatie waardoor er met een versnelde mobilisatie techniek een blokkade (meestal in het gewricht tussen wervels of wervel en rib) word doorbroken. Vaak gaat dit gepaard met het geluid van een “ krak” of knak”. 

Naast mobilisatie technieken geeft de manueel therapeut net als de fysiotherapeut gerichte oefening, houding en beweeg advies om een optimale situatie te creëren voor het natuurlijk herstel proces.

Arjan Mulder is een ervaren manueel therapeut met een technische en holistische aanpak

Tarieven 2024

Reguliere zitting fysiotherapie € 42,50
Zitting Manuele therapie € 53,50
Screening DTF intake en onderzoek € 50,-
Screening DTF intake, onderzoek en 1e behandeling € 92,50
Intake en onderzoek na verwijzing en 1e behandeling € 92,50
Zitting fysiotherapie incl. Aan huis toeslag € 55,-
Medische rapportage € 75,-

Vergoedingen & contracten zorgverzekeraars

Indien u aanvullend verzekerd bent word de behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar tot het aantal behandelingen waarvoor u verzekerd bent.
Dat geld niet voor de verzekeraars waar wij geen contract mee hebben.
Verzekeraars waar wij in 2024 geen contract mee hebben zijn de volgende:

Caresq en label Aevitae Eurcare

Zorg & Zekerheid en label AZVZ

Eno Salland

Voor deze verzekeraars dient u de behandeling zelf te betalen en gelden voor restitutie de voorwaarden en tarief van de betreffende zorgverzekeraar.