Gezond aan Zee Blog

Avonturen uit Kantoor

Betaald parkeren rondom Gezond Aan Zee

Voor het gebied Vissershavenweg/ Vissershavenstraat/ Korbootstraat/ Treilerweg geld een parkeertarief van 6,50 per uur tussen 10.00 en 24.00

Een tarief van 50,- geld voor de Gevers Deynootweg, Harteveldstraat, Jongeneelstraat, Pellenaerstraat en Seijnpostduin, dus niet voor de deur bij ons!

Vlaggetjesdag 2022

Met 75-jarige lustrum van Vlaggetjesdag heb ik, Fenke, met de Scheveningse Roeivereniging mogen mee roeien tijdens het  Admiraalvaren in de haven van Scheveningen. Daarbij een mooie blik vanaf het water naar Gezond aan Zee. Na het groeten een heerlijke Hollandse Nieuwe gekregen bij de Jachtclub.  Naast het werken bij Gezond aan Zee is het ook heerlijk om zo op de zee te sporten.

Klik hier om verder te lezen

Sta voor je gezondheid!

Marina Firnhaber: „Heeft een passie voor natuur en buiten actief zijn. Wil graag mensen helpen om het beste versie van zichzelf te kunnen vinden, en het leven complet te kunnen genieten”

Klik hier om verder te lezen

Nieuwe collega

FAAM Health is de praktijk voor fysiotherapie, handtherapie, manuele therapie en lichaamsgericht coaching van Fenke Aarsbergen en Arjan Mulder.

Klik hier om verder te lezen

Northsea Watermen Challenge 2016

Zaterdag 1 oktober 2016 organiseert Gezond Aan Zee Outdoor in samenwerking met Surfles.nl de tweede Northsea Watermen Challenge! Een wedstrijd waarbij zowel de zee als het strand getrotseerd moeten worden!

Deze challenge zal worden opgesplitst in drie onderdelen, namelijk de sprint (individueel), de long (individueel) en de team challenge. Aan het einde zullen zowel de ultieme waterman en waterwoman als het ultieme watermen team gekroond worden.

Klik hier om verder te lezen

Voedingsuitdagingen

Als de (sport)diëtist van Gezond aan Zee houd ik me het meest bezig met twee soorten ‘voedingsuitdagingen’ waarmee iemand bij me komt:

  1. Hoe kan mijn voeding mij helpen bij mijn sportprestaties;
  2. Ik wil afvallen of aankomen.

‘Hoe kan ik optimaal presteren in mijn sport en hoe kan voeding daaraan bijdragen?’

Klik hier om verder te lezen

Er is meer dan zitten en staan!

Eten, werken, computeren, autorijden, lezen, tv kijken… allemaal activiteiten die we graag zittend doen. Velen van ons zitten meer op een dag dan dat we lopen. Kan een lichaam dit aan? Vaak niet, en daarom zijn er ook zo ontzettend veel mensen die klachten krijgen door dat vele zitten.

Wat dan? Minder zitten? Dat is vaak geen optie. Goed rechtop zitten in een juiste ergonomische stoel? Heel goed, maar nog steeds erg passief. De kookwekker zetten en afwisselen met stukjes lopen? Ja graag, want een beetje doorbloeding kunnen die arme structuren in je lichaam wel gebruiken na die grote belastingen die ze maar vol moeten houden. Oefeningen doen om je lijf sterker te maken? Ja, ook heel graag, je lijf zal het dan langer vol kunnen houden om op een juiste manier te zitten op je stoel.

Klik hier om verder te lezen