Hand en ergotherapie


Onze handen zijn ons gereedschap
We staan er pas bij stil hoe ons dagelijks doen en laten wordt belemmerd, als er klachten ontstaan aan handen, vingers en/of polsen. Artrose, botbreuken, kneuzingen, maar ook een operatie hebben serieus impact op ons functioneren. Handen, vingers en polsen zijn eigenlijk onmisbaar bij alledaagse activiteiten zoals aankleden, eten, schrijven, autorijden, klussen, etc. Ook sporters moeten op hun handen kunnen vertrouwen om de gedroomde topprestatie te kunnen leveren.

Werkwijze
Het is Fenke’s expertise om te werken aan handen en het functioneren daarvan. Na een zorgvuldige diagnose stelt zij in overleg met haar client een behandelplan op. Dit is maatwerk waarbij doelen en motivatie van de client zelf worden verwerkt in de aanpak. Behandeling kan bestaan uit oefeningen voor hand, vinger of pols. Aanvullend is het mogelijk om met spalktherapie te werken. Fenke beschikt over de kennis, ervaring en de middelen om ter plaatste een spalk te maken.

Kosten
Voor iedereen vergoedt de basisverzekering op jaarbasis maximaal 10 uur ergotherapie. Bij uw ziektekostenverzekeraar kunt u navragen hoe de vergoeding is als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. De kosten voor spalken worden apart in rekening gebracht.

Fenke staat in het kwaliteit register Paramedici en in het specialisten register Hand-ergotherapie geregistreerd.