Team Gezond aan Zee

Alle behandelaars op een rij

Sportdiëtist / Voedingscoach Judith Schelling
Sinds 2009 ben ik als zelfstandig diëtist aangesloten bij Gezond aan Zee. In 2012 haalde ik mijn diploma Sportdiëtetiek en sindsdien is een van mijn doelgroepen dan ook de (top)sporter. Zelf heb ik na jaren veel sporten een goede balans gevonden tussen sporten en rusten. In yoga vind ik nu 10 jaar een combinatie van beide.

In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in eetstoornissen. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen.
Het adviseren aan sporters en het coachen bij eetproblematiek is een mooie afwisseling met het begeleiden van mensen met overgewicht, ondergewicht en darmproblematiek.

Naast het runnen van mijn diëtistenpraktijk MijnVoedingscoach bij Ge4zond aan Zee bestaat mijn leven uit:
yoga, hardlopen, koken, eten, lezen, wandelen en met de camper op avontuur gaan. Het liefst ben ik in het bos.
Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de NVD (Nederlandse Vereniging voor Diëtisten) en VSN (Vereniging Sportdiëtetiek Nederland).

judith@gezondaanzee.nl 06 - 39 82 52 45
Osteopaat Hans Posthuma
Hans Posthuma D.O. gefascineerd door het functioneren van menselijk lichaam in de breedste zin.

Een lichaam bestaat niet uit afzonderlijke systemen, maar uit een goed op elkaar afgestemd geheel van alle structuren en functies. Osteopathie bekijkt het geheel en niet alleen lokaal waar de klacht is. Het kan dat de oorzaak van de klacht zich in een ander deel, of zelfs in een ander weefsel/ systeem van het lichaam bevindt. Aangezien ieder mens verschillend is, vereist de behandeling voor iedereen een specifieke en unieke aanpak.

Hans Posthuma behandelt zowel baby’s/ kinderen als volwassenen. Meer over osteopathie vind u op osteopathie-posthuma.nl
osteopathie_posthuma@casema.nl

hans@gezondaanzee.nl 06 - 45 48 67 09
Fysio-Manueel therapeut & Lichaamsgericht Coach Arjan Mulder
Mijn visie is dat wanneer lichaam & geest optimaal functioneren, dit mensen in staat stelt om de uitdaging van het leven aan te gaan. Of dit nou is op het gebied van sport, werk, vrije tijd, tegenslagen of blessures.

Mijn manier om te helpen bij het optimaliseren van lichaam & geest is door samen op zoek te gaan naar ieders persoonlijke gebruiksaanwijzing en ontdekken wat iemand nodig heeft om tot herstel en optimalisatie te komen. Hierin maken we een onderscheid in wat ik voor jou kan doen, wat je zelf kunt doen en waar ik je kan begeleiden.

Deze visie is de basis in mijn werk als fysio-manueel therapeut & lichaamsgericht coach.

Als fysio-manueel therapeut beleid ik mensen bij klachten aan spieren en en gewrichten of anders genoemd het bewegingsapparaat. Mijn speerpunten hierbij zijn klachten in het gebied van rug, nek, schouders heup en polsklachten

Als lichaamsgericht coach werk ik met mensen aan de brug of verbinding tussen lichaam & geest.
Hierbij gebruiken we het lichaam als gids en leer je hoe lichaamssignalen jou kunnen helpen begrijpen wat goed is voor jou en wat niet.
Dit is het vertrekpunt voor het onderzoeken van: stress/burn out klachten, medisch onverklaarbare klachten, levensvragen, drijfveren, en om jezelf beter te leren kennen.

Vrije tijd
In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, neem ik duikjes in zee, doe ik af en toe een surfje, beoefen ik de krijgskunst karate en ga ik met de camper op pad.

arjan@gezondaanzee.nl 070 - 204 24 64 / 06 - 45 79 60 17
Hand- ergotherapeut Fenke Aarsbergen
Fenke Aarsbergen, ergo-handtherpeut FAAM Health

‘Handrevalidatie is specifiek en veelzijdig en dat intrigeert mij iedere dag weer. Mijn specialiteit binnen de handrevalidatie is het maken van handspalken. Ik ben inventief en daag mezelf steeds weer uit om bij een specifiek handprobleem een spalk te maken die de client een zo prettig mogelijk draagcomfort geeft. Onze handen zijn immers ons gereedschap.’

In 1998 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna werkte ik 8 jaar in het Maasstad ziekenhuis te Rotterdam. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met handrevalidatie. Een mooie discipline waar ik mij steeds meer in ging verdiepen. Ik ontwikkelde mij verder als revalidatie ergotherapeut en behandelde kinderen met schrijfproblemen. In 2006 ging ik werken voor Sophia Revalidatie en richtte me op handletsel in het Haga Hand- en Polscentrum. In 2012 sloot ik me aan bij een praktijk voor fysio- en handtherapie. Eind 2018 heb ik besloten om een professionele vervolgstap te maken samen met Arjan Mulder. We startten onze eigen praktijk FAAM Health, gespecialiseerd in ergo-handtherapie en manuele, hand- en fysiotherapie. FAAM Health is gevestigd in gezondheidscentrum Gezond aan Zee in Den Haag.

Fenke staat in het kwaliteit register Paramedici en in het specialisten register Hand-ergotherapie geregistreerd.

fenke@gezondaanzee.nl 070-204 24 64/ 06 - 48 88 71 18
Fysiotherapeut Pascal Hagemeijer
Mijn naam is Pascal, geboren in Nederland en ik heb het grootste deel van mijn leven in het buitenland gewoond en gewerkt. Mijn carrière als therapeut begon in 2014 toen ik Physiotherapy het Bachelor of Science (BSc.) diploma ontving @Thim van der Laan – Utrecht. Natuur, mensen en in beweging zijn is voor mij belangrijk; Surfen, Functiegericht trainen/spelen, Mediteren, Chi Kung & Tai Chi zijn hier onderdelen van.

Fysiotherapie is voor mij als een gespecialiseerde en gedreven therapievorm met waardevolle kennis over het lichaam in beweging. Deze vorm van therapie focust zich op de gezondheid van spieren, gewrichten en het zenuwstelsel. Fysiotherapie is vooral zinvol voor het herstellen van acuut letsel of bij het ondersteunen van revalidatie bij chronische ongemakken.

pascal@gezondaanzee.nl 070 - 204 24 64 / 06 - 21 41 52 93
Bekijk ook het overzicht van de partners van Gezond Aan Zee.