Als de (sport)diëtist van Gezond aan Zee houd ik me het meest bezig met twee soorten ‘voedingsuitdagingen’ waarmee iemand bij me komt:

  1. Hoe kan mijn voeding mij helpen bij mijn sportprestaties;
  2. Ik wil afvallen of aankomen.

‘Hoe kan ik optimaal presteren in mijn sport en hoe kan voeding daaraan bijdragen?’

Ben je het eerste type: de sporter, dan ben je bij GaZ aan het goede adres. Mijn voedingsadvies en de daarbij behorende coaching voor sporters, heeft maar één doel: alles om je prestaties te verbeteren en je streefgewicht (vetpercentage) te bereiken of te behouden. Ik bereken hoeveel energie (lees: calorieën) je nodig hebt en in hoe verre dat koolhydraten of juist eiwitten moeten zijn. Je wordt gemeten (waarbij het vetpercentage het meest interessant is), stel het voedingsplan bij waar nodig en houd je nauwlettend in de gaten. Daarnaast hebben we bij GaZ een ring van vakmensen, van sportpsycholoog tot fysiotherapeut, om je volledig te kunnen begeleiden bij verbetering en herstel. Dit maakt dat mijn voedingsadvies nooit op zichzelf staat.

‘Gewoon minder eten’, was het maar zo makkelijk!

Voor mensen die willen afvallen of aankomen, ben ik gedurende een bepaalde periode je persoonlijke coach om je te leren wat je het beste kunt eten in jouw situatie en waarom dat zo is. Naast het voedingsadvies is het vooral belangrijk dat jij dit gaat volhouden en dan hebben we het over een gedragsverandering. Daar help ik je bij! Heb je last van een eetstoornis of neemt voeding een te grote rol in je leven in, dan kunnen we samen ook een eind komen.  Ik sta in nauw contact met (psychologische) specialisten, mocht dat nodig zijn.

Bij Gezond aan Zee hebben we de filosofie om jou te leren zelf de goede keuzes te maken. Doelgericht en soms net even anders.

Judith
(Sport)diëtist / voedingscoach